Μόνο 110 φορείς από τους 151 που κλήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών απέστειλαν στοιχεία για τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτεί τα σενάρια για σιωπηρή παράταση μέχρι να συγκεντρωθούν τα στοιχεία από των σύνολο των 151 ΔΕΚΟ.

Πήγες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι, μέχρι τώρα 110 φορείς έχουν κοινοποιήσει στην ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ τον αριθμό των εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς και τον αριθμό των υπαλλήλων που θα περάσουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Από την αρχική λίστα των 151 φορέων που έλαβαν εντολή να θέσουν τους εργαζόμενους σε εφεδρεία ορισμένοι θα εξαιρεθούν, καθώς δεν θεωρούνται φορείς της γενικής κυβέρνηση επειδή απλά κάποτε έλαβαν μια επιχορήγηση.

Αρκετοί από τους φορείς που απέστειλαν στοιχεία δεν αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε εφεδρεία, παρά μόνο το συνολικό αριθμό των εργαζομένων.

Από τους υπόλοιπους 40 φορείς, η πλειοψηφία έχει ζητήσει παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης των στοιχείων επικαλούμενο νομικοτεχνικές δυσκολίες και ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ απέστειλε μια πρώτη λίστα με τον αριθμό 150 εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν και έχει ζητήσει διορία κάποιων ημερών για να στείλει τη δεύτερη λίστα με όσους θα ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία επικαλούμενη νομικά ζητήματα.